




27 Kasım - 1 Aralık 2023
Hatay / Yayladağ

Proje Tarihleri: 27 Kasım 2023 / 01 Aralık 2023
Etkinlik Adresi: Hatay ili Yayladağı ilçesi, Şehit İbrahim Ballı İmam Hatip Ortaokulu.
Konaklamayla ilgili bilgiler: Hatay ili Yayladağı Öğretmenevi. Konaklama adresine 26 Kasım tarihinde saat 14:00 itibariyle giriş yapılabilmektedir. Ayrıca, proje bitiminde konaklama yerinden en geç 02 Aralık 2023 tarihinde saat 11:00’de çıkış yapılmalıdır.
* Konaklamalar 2 veya 3 kişilik odalarda gerçekleşecektir. Oda belirleme süreci rasgele atama yoluyla yapılacaktır. Katılımcıların oda seçimi yapma talepleri (zaruri gerekçe veya koşullar dışında) bulunmamaktadır.
Proje bütçesiyle karşılanacak olan giderler:
-
Konaklama (Proje süresi içerisinde - en fazla 6 gece / 7 gün)
-
Proje süresince üç öğün yeme – içme giderleri
-
Katılım sertifikası
-
Projeyle ilgili yaka kartı, şapka, çanta, tişört vb.
Proje bütçesinde yer almayan ve tarafınızca karşılanması gereken giderler:
-
Bulunduğunuz ilden projenin yapılacağı alana (Yayladağı ilçesi) geliş giderleri (bilet ücretleri vb.) ile proje bitiminde etkinlik alanından (Yayladağı) ikamet yerinize dönüş giderleri karşılanmamaktadır.
-
Özel alışverişler, proje dışı sosyal etkinlikler veya geziler proje tarafından karşılanmamaktadır.
İzin işlemleri:
Projeye katılımcı olarak seçilmeniz halinde, tarafınıza gönderilecek izin formuyla çalıştığınız kuruma beyanda bulunabileceksiniz. Bu form, proje asil ve yedek katılımcı listesi açıklandıktan sonra başvuru formunda belirttiğiniz e-posta adresine gönderilecektir.
AMAÇ ve İÇERİK
Ülkemizde özellikle özel eğitim alanında öğretmenlerin öğretimi bireyselleştirebilmeleri için materyali hızlı ve yenilenebilir bir biçimde geliştirmeye ihtiyaçları vardır. Proje ile belirtilen bu ihtiyaca karşılık gelmektedir. Yani, projenin amacı, özel eğitim öğretmenlerinin eğitsel materyal hazırlama konusunda dijital yetkinliklerini geliştirmektir. Diğer bir ifadeyle, bu projede öğretmenlere çocuğa öğretmek istedikleri kazanımı çoklu ortam temelli, zenginleştirilmiş ve etkileşimi öncelikleyen etkinliklerle sunabilme becerisini kazandırmak amaçlanmıştır. Farklı illerden 20 özel eğitim öğretmeninin yer alacağı bu projede 16 farklı atölye çalışmasının yapılması planlanmıştır. Atölyeler, özel eğitim alanında kullanılabilir özellikler sunan yenilikçi yöntem ve uygulamalardan oluşmaktadır. Her bir atölyede öğretilecek içeriğe kanıt temelli araştırmalar yapılarak karar verilmiştir. Katılımcılar atölyelerde özel gereksinimi olan çocuklara işitsel-görsel içerikler, animasyon, dijital oyun, dijital hikâye, etkileşimli içerikler, bilgisayarsız kodlama etkinlikleri, yapay zekâ tabanlı eğitsel içerikler ve 3D yazıcıyla materyal üretme gibi yenilikçi yöntem ve uygulamalar hakkında yetkinlik kazanacaklardır. Böylelikle bu eğitimin çıktılarından yararlanacak özel gereksinimli çocuklar eğitimleri sırasında yaparak yaşararak öğrenme, işitsel ve görsel açıdan desteklenme fırsatı elde edeceklerdir. Bu durumun, çocukların öğrenmeye karşı ilgilerinin artması, kalıcı öğrenmenin sağlanması, sosyal uyumun artması ve gündelik hayata daha fazla katılımlarının sağlanması gibi pozitif çıktılarla sonuçlanması hedeflenmektedir.
Proje Ekibi
Eğitmenler
Eğitmen listesi
Rehberler
Rehberlerimiz
.


